Nemzeti ügyekben csak a kormánypártokra lehet számítani
2016.11.14

A kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a kvótareferendumon véleményt nyilvánító választópolgárok akaratát képviselje az Országgyűlésben – jelentette ki Répássy Róbert. A fideszes képviselő hétfői napirend előtti felszólalásában felidézte, a kormány által benyújtott alaptörvény-módosítás megfelel az október 2-ai népszavazáson véleményt nyilvánított választópolgárok akaratának, akik nem értenek egyet az uniós migrációs politikával, azzal, hogy az Országgyűlés akarata nélkül telepíthessenek be idegeneket.


November 8-án a baloldali pártok és a Jobbik sem szavazta meg az alaptörvény módosítását. Répássy Róbert szerint a baloldali pártok ezzel nem okoztak meglepetést, viszont a magát nemzetinek valló Jobbik igen.

Ezzel a Jobbik bizonyította, hogy nem képes felülemelkedni a pártpolitikai érdekein és megszegte a korábban tett ígéreteit is – jegyezte meg. Hozzátette: ezzel cserben hagyták a választóikat is.

Leszögezte, november 8-án a Jobbik képviselői egy táborba kerültek azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki még vízágyút vetett be ellenük néhány éve.

Hangsúlyozta: a november 8-ai szavazáson készült felvételeken jól látható, hogy Gyurcsány Ferenc széles vigyorral örült annak, hogy a Jobbik megakadályozta, hogy az Országgyűlés az alaptörvényt módosíthassa egy nemzeti ügyben. 

A fideszes politikus aláhúzta, Gyurcsány Ferenc és a Jobbik így egy dologban következetesek lettek: mindketten elutasítják, hogy nemzeti ügyekben együttműködjenek a kormánnyal.

Répássy Róbert emlékeztetett arra is, hogy a Jobbik korábban elismerte, az alaptörvény-módosítás megfelel a választók akaratának.

A zavaros ideológiai hátterű szélsőjobboldali párt ezek után mégis úgy döntött, hogy nemzeti ügyekben nem hajlandó együttműködni a kormánnyal, nem hajlandó választói véleményét képviselni, hanem pártpolitikai érdekből a saját pecsenyéjét sütögeti.

A fideszes képviselő szerint azzal, hogy a Jobbik elutasította az alaptörvény-módosítást, bizonyára eleget tett megbízója kérésének, de hogy ez a megbízó nem a választópolgárok közössége volt, az biztos .

Répássy Róbert hangsúlyozta, ezután a Jobbik próbálja menteni a menthetőt, egy színjátékot próbál ráerőltetni az Országgyűlésre.

A fideszes politikus közölte, a kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a kvótareferendumon véleményt nyilvánító választópolgárok akaratát képviselje az Országgyűlésben.

Répássy Róbert aláhúzta, látszik, hogy a magyar választópolgárok nemzeti ügyekben csak a kormánypártokra számíthatnak, az ellenzéki pártokra nem.

Dömötör Csaba válaszában hangsúlyozta, az ellenzéki pártok nem tudták félretenni, hogy nekik az a jó, ami rossz a kormánynak. Mint mondta, az ellenzék nem a magyar emberek érdekeit nézi, hanem Brüsszel szempontjait képviseli a parlamentben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hozzátette: decemberben uniós csúcs lesz, s a kormány mögött álló 3,3 millió szavazat jó alapot nyújt a kvóta elleni küzdelemhez, s hogy minden lehetséges eszközzel fellépjenek a betelepítési program végrehajtása ellen, még ha az ellenzék gáncsolja is ezt.

fidesz.hu / MTI