Kinevezték az államtitkárokat
2014.06.12

"Itt vannak az újoncok, a lecsúszottak, az újra felemelkedők és a fix emberek. Bemutatjuk a harmadik Orbán-kormány államtitkárait. Ha eddig azt hitte, az államtitkárok unalmas alakok, akkor gondolja újra! Ismerje meg a '48-as főhadnagy szépunokáját, az aranykalászos méhészt, az Ironman-esélyes jogászt és társaikat!"

"Igazságügyi Minisztérium

Répássy Róbert: 1988-ban a Fidesz egyik alapítója volt, és azóta aktív és fontos tagja a pártnak. 1993 és 1994 között, valamint 1998-tól a Fidesz országgyűlési képviselője, 2010-től a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára, és többször volt a miskolci önkormányzat tagja is. Répássy nevéhez fűződik a családon belüli erőszak büntető törvénykönyvbe emelése, és ő koordinálta az új Btk. és a Ptk. megírását is. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy államtitkárként továbbra is az igazságügyért lesz-e felelős. Honlapja szerint a mottója egy Orbán Viktor-idézet: „Olyan országban akarunk élni, ahol a törvény nem csak a kólát védi!”

Patyi Gergely Sándor: A karrierje remek példa arra, hogyan lehet egy aktív HÖK-ösből szép lassan államtitkár. A jogász végzettségű Patyi 1997 és 1998 között a Pázmány jogi karának (PPKE ÁJK) HÖK elnöke volt, majd ugyanott a gazdasági alelnök pozíciót töltötte be, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájában (HÖOK) pedig a jogi bizottság tagja volt. Patyi a HÖK-ös tevékenységén kívül főleg ügyvédi és tudományos karrierjét építgette, 2000-től a PPKE ÁJK oktatója, 2013-ban PhD-fokozatot szerzett, közben pedig megalapította a saját ügyvédi irodáját. A Markmyprofessor.com-ra feltöltött értékelések szerint Patyi különös humorú, de korrekt oktató.

Berke Barna: Elismert versenyjogi szakügyvéd, az Európai Közösség Kereskedelmi Joga című könyv egyik társszerzezője, és az ELTE jogi karának professzora, korábban pedig a Gazdasági Versenyhivatal elnökhelyettese volt, de lemondott a posztjáról, mert nem értett egyet az elnök szakmai elveivel. A GHV-n belül a Versenytanács elnöke is volt néhány évig."

Index