Sajóvölgyi polgármesterekkel találkozott Répássy Róbert
2014.03.26

A közigazgatási rendszer alapvető megújulása az állampolgárok érdekeit szolgálja, hiszen így még magasabb és az országban egységes színvonalon juthatnak hozzá a szolgáltatásokhoz – emelte ki Répássy Róbert szerdán Szirmabesenyőben. Az igazságügyért felelős államtitkár Csöbör Katalin meghívására érkezett a soron következő polgármesteri találkozóra. 

Mint a találkozó háziasszonya ismertette, országgyűlési képviselőként választókerületében igyekszik minden társadalmi csoporttal tartani a kapcsolatot – a választókerület polgármestereivel, jegyzőivel természetesen még szorosabb az együttműködés. Csöbör Katalin ismertette, megválasztása óta negyedévente rendszeresen találkozik a települések vezetőivel, hogy megbeszéljék az addig elért eredményeket, a jövőre vonatkozó terveket, és szót ejtsenek az esetleg felmerülő problémákról is.

– A találkozók nagyon hasznosak, az ott elhangzottak alapján én is hamarabb tudok intézkedni – emelte ki az országgyűlési képviselő, aki szólt a térség infrastrukturális fejlesztéseiről is, melyek közül az M30-26-os út munkáinak megkezdését emelte ki. „Ezzel a térség települései is bekapcsolódnak az ország gazdasági vérkeringésébe”, hangsúlyozta Csöbör Katalin, hozzátéve, az elkerülő megépülésével ugyanis jobban megközelíthető a terület, így újabb beruházások jöhetnek ide.

Az április 6-ai választás előtti utolsó polgármesterek találkozóján az országgyűlési képviselő meghívására részt vett Répássy Róbert is, így a közigazgatás átalakítása is terítékre került. Mint az igazságügyért felelős államtitkár elmondta, a közigazgatási reform nem öncélú, hiszen az állam arra törekszik, hogy a szolgáltatás még magasabb és az országban egységes színvonalon legyen hozzáférhető mindenki számára. Ezért is vezették be a járási hivatali rendszert, melynek köszönhetően az emberek akár a legkisebb településeken is ugyanúgy megkapják a közigazgatási szolgáltatásokat, mint a fővárosban. Mint az államtitkár ismertette, a reform másik fontos eleme az volt, hogy közelebb vigyék a szolgáltatást az emberekhez.

– Erről szólnak a kormányablakok, melyekben ma már több mint 250 ügyet lehet intézni, ezek száma egyébként folyamatosan bővül. Az állampolgárok kulturált körülmények között, magas színvonalon, este 8 óráig intézhetik ügyeiket. Ez is azt erősíti, hogy a „jó állam”, azaz a közigazgatás értelme az, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott közigazgatási intézmények az ő érdekükben, és az őket leginkább segítő módon járjanak el – mondta Répássy Róbert.

A találkozón jelen volt Arnót, Sajókeresztúr, Alsózsolca, Felsőzsolca és Szirmabesenyő polgármestere és jegyzője is. A megbeszélésen szó esett adósságkonszolidációról, eddigi pályázati eredményekről, már megvalósult és még a tervezés időszakában lévő fejlesztésekről is. 

minap.hu