Karácsony 2013
2013.12.20

Répássy Róbert részt vett az Országos Roma Önkormányzat állami gondozott gyermekek számára szervezett karácsonyi ünnepségén. 

A kormány azért is dolgozik, hogy jobb legyen a gyermekeknek – erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszélt pénteken Budapesten, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) állami gondozásban élő gyermekek számára szervezett karácsonyi ünnepségén.

Az ORÖ Dohány utcai székházának dísztermében összegyűlt mintegy háromszáz gyermek előtt Balog Zoltán – aki az ünnepség fővédnöke – úgy fogalmazott: "a mi dolgunk az, hogy jobb legyen nektek". "Néha nehéz gyermeknek lenni, ezért mi azt szeretnénk, hogy nektek jobb legyen, jobb sorsotok legyen" – fűzte hozzá.

Balog Zoltán azt mondta, a kormány azért támogatja a gyermekeket, hogy boldog felnőttek tudjanak lenni. Ehhez tudás, erő és leginkább életöröm kell – tette hozzá.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az ORÖ elnöke arról beszélt, hogy az ünnepségen részt vevő, az ország különböző pontjáról érkezett gyermekek milyen nehéz helyzetben vannak.

Szavai szerint legalább annyi nem cigány, mint cigány gyermek érkezett az ORÖ karácsonyi ünnepségére.

A rendezvényen bejelentették, hogy többek segítségével az idén 1500 ajándékcsomagot tudtak összeállítani gyermekeknek.

Az eseményen részt vett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára, Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, valamint Latorcai Csaba, az Emmi nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Az állami gondozott gyerekeket az ajándékok mellett zenei programmal és ebéddel is várták. 

MTI/KIM