Répássy: Extraprofit befagyasztva
2013.09.19

Az elmúlt egy évben a kormány mintegy húsz százalékkal csökkenti a rezsit, ami családonként éves viszonylatban 80-100 ezer forintos megtakarítást jelent. Mindezt Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár mondta csütörtöki, Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár arról beszélt, hogy a kormány ígéretéhez híven fellépett az extraprofitot termelő multinacionális vállalatok, illetve a bankok ellen azért, hogy több pénz maradhasson az emberek zsebében. Lasztovicza Jenő hozzátette, hogy negyven éve nem történt rezsicsökkentés. Répássy Róbert azt hangsúlyozta, hogy a korábbi baloldali kormányok felelősek azért, amiért a közüzemi szolgáltatásokból hatalmas extraprofitot termelhettek, s vihettek ki az országból a multik, még 2011-ben is. A mostani kormányt a rezsicsökkentésre irányuló törekvéseiben mintegy kétmillió ember támogatta, akiknek ezért köszönet jár.

Az államtitkár kérdésünkre kifejtette, hogy a jövedelmek emeléséhez közvetve adókedvezményekkel kívánnak hozzájárulni. A megélhetési gondok miatti külföldre vándorlás véleménye szerint nem jelentős mértékű, úgy látja, hogy jobbára a fiatalok mennek ki átmenetileg szerencsét próbálni.

Veol.hu