Állami gondozott gyerekek karácsonya az Országos Roma Önkormányzatban
2012.12.20

Az ország tizenkilenc megyéjéből közel háromszáz állami gondozott roma és nem roma származású gyermeket látott vendégül, és ajándékozott meg személyre szóló ajándékokkal december 19-én az ORÖ, a Dohány utca székházában megtartott nagyszabású karácsonyi ünnepségén.

Az eseményen köszöntőt mondott Farkas Flórián, Országos Roma Önkormányzat elnöke, aki beszédében örömét fejezte ki, hogy a karácsony ünnepét, és hangulatát először a jelenlévőkkel ízlelheti meg. Hagai Mei Zahav, Izraeli nagykövet-helyettes arról mesélt a gyerekeknek, hogy az ő hazájában született meg Jézus, Betlehemben. Beszédében azt arra is rámutatott, mint a világ összes nemzetének „nekünk is közös a múltunk és közös a jövőnk”.

A rendezvényen többek között képviseltette magát, és ajándékokat adott át a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is. Répássy Róbert államtitkár is szólt az állami gondozott fiatalokhoz - „nektek Magyarország a családotok, Magyarország a hazátok, és vigyáz rátok”- érzékeltetve ezzel, hogy az állam tölti be a család szerepét, az intézetben élők életében az ünnepek közeledtével is.

A beszédeket követően Borosán Viktória szavalt verset a karácsonyról, és a gyereket nagy örömére kiemelkedő tehetségű roma előadóművészek is felléptek. Köztük volt Radics Gigi Megasztár győztes, a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei, valamint a Vojasa Együttes, és Bódi Guszti és a Nagyecsedi fekete szemek. A díszteremben megtartott ünnepség zárásaként ajándékozásra került sor, a csomagokat a meghívott vendégek adták át a fiataloknak, ezután a résztvevők közös ebéden vettek részt.

Sajtóosztály - Országos Roma Kulturális és Médiacentrum